Veluwe Randmeer Mediagroep

VRMG, de omroep voor de Noord-West Veluwe

advertentie

Vanuit het westen flink wat zon!


Geschreven door Nicolien Kroon van Buienradar
12 april 2024 11:00


Article Image
© buienradar.nl

De komende dagen komen er allerlei weersoorten voorbij. Van zonnig, droog en warm tot grijs, regenachtig en winderig. Maar we beginnen met zonnig lenteweer.

De komende dagen komen er allerlei weersoorten voorbij. Van zonnig, droog en warm tot grijs, regenachtig en winderig.

 Maar we beginnen met zonnig lenteweer.

Vandaag schuift het grijs op naar Duitsland en komt vanuit het westen de zon steeds vaker tevoorschijn afgewisseld door sluierwolken. De maxima komen uit rond de 14 graden in het noordwesten van het land tot 21 graden in het zuidoosten van het land. De wind waait matig boven land tot vrij krachtig aan zee en komt uit richtingen tussen west en zuidwest.

Vanavond en vannacht dunne sluierwolken en opklaringen.

 De temperatuur daalt naar 10 tot 12 graden met een matige tot aan zee soms vrij krachtige zuidwestenwind.

Morgen wisselen zonneschijn en sluierwolken elkaar af. De maxima lopen flink uiteen van 14 graden op de Wadden, 16 graden in het noorden tot 24 graden in Limburg.

 De wind waait uit het zuidwesten en is matig boven land en in het noordwesten van het land morgenmiddag soms zelfs vrij krachtig.

De dagen daarna blijft het op zondag nog droog met geregeld zon, maar met 13 graden wordt het wel al wat frisser. De dagen daarna lijkt het wel weer herfst met veel regen en wind! Vanaf maandag wordt het flink wisselvallig met regen, buien (mogelijk met korrelhagel) en dan wordt het nog maar een graad of 10.Bron: Buienradar
advertentie