Veluwe Randmeer Mediagroep

VRMG, de omroep voor de Noord-West Veluwe

advertentie

Steeds meer zon en droog


Geschreven door Magdel Erasmus van Buienradar
24 juli 2024 12:45


Article Image
© buienradar.nl

Vandaag wordt het geleidelijk zonniger. Morgen heeft de bewolking de overhand. Daarna is het tijdelijk behoorlijk wisselvallig, maar vanaf zondag wordt het weer droger, zonniger en warmer!

Vandaag wordt het geleidelijk zonniger. Morgen heeft de bewolking de overhand. Daarna is het tijdelijk behoorlijk wisselvallig, maar vanaf zondag wordt het weer droger, zonniger en warmer!Vanmiddag schijnt in de kustprovincies de zon volop. Met name in het oosten en zuidoosten komen nog wat stapelwolken voor. Het blijft verder overal droog. De temperatuur komt uit op 20 graden in het noordwesten tot een graad of 23 in het oosten en zuiden. De noordwestenwind is zwak tot matig.

Vanavond is er genoeg ruimte voor de zon. Alleen in het zuiden en dan met name in het zuidwesten is er wat meer bewolking aanwezig. De zon gaat in het midden van het land onder om 21:40.

Vannacht start vrij helder, maar in de loop van de nacht neemt vanuit het westen de bewolking geleidelijk toe. Het blijft droog, behalve langs de westkust. Daar kan eind van de nacht een enkel buitje vallen. Verder kan er tijdens de opklaringen in het oosten misschien wat nevel of mist ontstaan. Het koelt af naar 8 à 9 graden in het oosten en noordoosten tot een graad of 14 langs de westkust. De wind waait zwak tot matig vanuit het zuidoosten.

Morgen is het overwegend bewolkt met eerst langs de westkust een enkele bui. Later op de dag is er ook in de rest van het land kans op enkele buien. Het wordt 21 graden in het noordwesten tot plaatselijk een zomerse 25 graden in Limburg. Alleen op de Wadden blijft de temperatuur enkele graden achter. De wind is zuid- tot zuidwestelijk en waait zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied soms vrij krachtig.

De dagen daarna is het wisselvallig met eerst een bui en dan op zaterdag perioden met regen. De meeste regen valt in het zuidoosten. Op vrijdag wordt het een graad of 23 en op zaterdag zo'n 21 graden. Vanaf zondag is het vrijwel droog, komt de zon vaker tevoorschijn en zit de temperatuur in de lift: op maandag wordt het met 25 graden weer zomers warm! 


Bron: Buienradar
advertentie


  Horst


Havendam Harderwijk (@Matrix cam)

Camera Strandboulevard