Veluwe Randmeer Mediagroep

VRMG, de omroep voor de Noord-West Veluwe

advertentie
Geschreven door Sophie van der Velden
10 juli 2024 13:54


Nijkerk zoekt nieuwe Klimaatburgemeester: 'Ik draag graag mijn steentje bij'
Foto: Nijkerk zoekt nieuwe Klimaatburgemeester: 'Ik draag graag mijn steentje bij'
Inspireer anderen als Klimaatburgemeester. Foto: Nationale Klimaatweek

NIJKERK - In gemeente Nijkerk wordt gezocht naar een nieuwe Klimaatburgemeester. Tijdens de Nationale Klimaatweek van 11 tot en met 17 november laten de burgemeesters zien wat je kunt doen om duurzamer te leven.

Jaarlijks wordt de Nationale Klimaatweek (NKW) georganiseerd door het Ministerie van Klimaat en Groene Groei en Klimaatstichting HIER. Zij zoeken klimaatburgemeesters in zo veel mogelijk gemeenten van Nederland en doen nu een speciale oproep aan Nijkerk.

Inspiratiebron
De Klimaatburgemeester helpt gemeenten bij het stimuleren van anderen om duurzamer te gaan leven. Ze vormen een inspiratiebron voor mede-inwoners. Dit doen de burgemeesters door het organiseren van activiteiten en initiatieven. Het hoogtepunt is de Nationale Klimaatweek van 11 tot en met 17 november 2024. 

De wereld mooier maken
Afgelopen jaar is Maaike van Dijk-Bokkers Klimaatburgemeester van Nijkerk geweest. "Ik ben Klimaatburgemeester, omdat ik me graag in wil zetten om de wereld een klein beetje mooier te maken", schrijft zij op de website van NKW. "Er is zo veel verspilling en verkeerde informatie over duurzaamheid, dat ik graag mijn steentje bijdraag."

Uiteenlopende activiteiten
De activiteiten die een Klimaatburgemeester kan organiseren zijn uiteenlopend. Zo kan de burgemeester ervoor kiezen om een kledingkettingruil te organiseren, maar ook een vegetarische buurtbarbecue houden, gezamenlijk laadpalen inkopen of de straat vergroenen. Daarnaast kun je als Klimaatburgemeester ook je werkgever adviseren over duurzame mobiliteit. 

Meer informatie vind je hier

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redacties: redactie@vrmg.nl of bel:
Redactie Nijkerk 0341-798298 | Redactie Nunspeet  0341-258133

Nijkerk Nieuws 

nijkerk  vrmg  klimaat  klimaatburgemeester  milieu  duurzaamheid 
 
advertentie


  Horst


Havendam Harderwijk (@Matrix cam)

Camera Strandboulevard