Veluwe Randmeer Mediagroep

VRMG, de omroep voor de Noord-West Veluwe

advertentie
Geschreven door Noah Quist | RTV Nunspeet
30 maart 2024 14:02


Brandweer Elburg haalt geld op voor Hersenstichting: 'Het heeft ons geraakt'
Foto: Brandweer Elburg haalt geld op voor Hersenstichting: 'Het heeft ons geraakt'
Auto's worden gewassen | Foto: RTV Nunspeet

ELBURG – Auto’s wassen, activiteiten voor jong en oud, live radio en vooral een hoop gezelligheid. Bij de Brandweer in Elburg worden er activiteiten georganiseerd om geld op te halen voor het goede doel: de Hersenstichting. Tijdens de actiedag zetten tientallen vrijwilligers zich in en daar profiteren omwonenden van. Voor een klein prijsje wordt je auto gewassen en je kan meedoen aan een bingo en veiling.

Arjan Bruijnes is commandant bij de brandweer Elburg en vertelt over de actiedag en waarom er geld opgehaald wordt voor de Hersenstichting. “Eén van onze collega’s heeft vrij recent een herseninfarct gehad, we hebben van dichtbij kunnen zien wat de impact is en dat heeft ons geraakt.” De donaties van de dag worden geschonken aan onderzoeken, iets waar de Hersenstichting hard mee bezig is. ’s Ochtends vroeg was het al behoorlijk druk. Om 07:00 uur waren de vrijwilligers aanwezig voor het gezamenlijke ontbijt en toen stonden de eerste auto’s ook al klaar om gewassen te worden. “Voor 10 euro je auto wassen is niks”, voegt Bruijnes toe.

Foto: Brandweer Elburg haalt geld op voor Hersenstichting: 'Het heeft ons geraakt'
Ook even in de auto kijken | Foto: RTV Nunspeet

De Hersenstichting
De Hersenstichting zet al dertig jaar alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Dit doen ze door verbanden te leggen tussen verschillende soorten aandoeningen, want als je iets leert over de ene aandoening, kan dat ook van betekenis zijn voor een andere. De stichting vindt steeds meer oplossingen om de hersenen gezond te kunnen houden, beter te behandelen en mensen met een hersenaandoening helpen mee te doen in de maatschappij. Giften zijn dus erg welkom en erg belangrijk voor verder onderzoek.

In de avond zal de veiling sluiten en worden winnaars bekend gemaakt. Ook zal de bingo plaatsvinden en zal het nog lang gezellig blijven. Op maandag 8 april zal het uiteindelijke bedrag bekendgemaakt worden en zal de cheque overhandigd worden, “We hopen dat we een heel mooi bedrag mogen schenken aan deze belangrijke stichting.” Ook hoopt de brandweer nieuwe vrijwilligers te vinden op deze actiedag, die zijn hard nodig. Tijdens de actiedag staat onder andere Arjan klaar om informatie te geven.

Foto: Brandweer Elburg haalt geld op voor Hersenstichting: 'Het heeft ons geraakt'
De Hersenstichting is aanwezig | Foto: RTV Nunspeet

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redacties: redactie@vrmg.nl of bel:
Redactie Nijkerk 0341-798298 | Redactie Nunspeet  0341-258133

advertentie